Wie?

4 broers Matthys, de 3de generatie, actief in het familiebedrijf. 30 ervaren werknemers met jarenlange ervaring in de grafische industrie.

Waar?

Vanuit de grafische stad Turnhout (B), naast de snelweg E34, zeer goed bereikbaar vanuit Eindhoven, Tilburg, Breda, Hasselt en Antwerpen

Wanneer?

Snelle en flexibele aanpak dankzij het onafhankelijke familiale karakter van het bedrijf en het 3-ploegenstelsel voor een uitgebreide productie.

Wat

 • Vellen-offset drukkerij in Turnhout met verschillende recente drukpersen op groot formaat (72x102cm).
 • Sterk in full color drukwerk op MC en offset-papiersoorten.
 • Uitgebreide kennis van drukken op kartonsoorten voor vouwkartonnage-verpakkingen
 • Moderne afwerking in eigen huis: vouwen, nieten, stansen, lamineren, …
 • Moderne Zünd snij-plottafel voor blanco verpakkingsmodellen
 • Sinds 2008 gespecialiseerd in uniek “inline cold foil” drukwerk & verpakkingen met zilverfolie-effecten. Deze mogelijkheden overtreffen de klassieke foliedruk / het foliedrukwerk. We zijn gespecialiseerde foliedrukkers.
 • Scherp geprijsde standaard drukwerkcombinaties via Postfly.be.
Wil u graag vernemen hoe we u kunnen helpen? Neem nu contact op

Offset vellen drukkerij

Drukken is ons vak. Al meer dan 60 jaar, over 3 generaties heen.
Dankzij de financiëel gezonde basis van het familiebedrijf is er voortdurend ruimte om te blijven investeren in efficiënte en moderne machines.
De Grafische Groep Matthys beschikt over 2 grootformaat full color vellen-drukpersen (drukformaat 72x102cm en 74x106cm) met mogelijkheden voor 2x extra PMS + dispersielak.

We zijn sterk in kleine en middelgrote oplages brochures, folders, posters, visitekaartjes, briefpapier, … en uiteraard onze ruime mogelijkheden voor bijzondere verpakkingen. Blinkend drukwerk, metal drukwerk, drukken met zilverfolie, foliedruk, koudfolie drukwerk, cold foil, metal effect, metal of metaal drukwerk, folie-effect, dorure à froid, de evolutie van het vroegere hot foil, foliedrukkers… omschrijf het zoals u zelf wil. Er zijn duizend en één woorden voor.

Sinds 2008 zijn we immers ook gespecialiseerd in het unieke “inline cold foil” drukwerk. Met deze techniek maken we verrassende drukwerkuitingen voorzien van alle mogelijke metallic-effecten, waaronder luxe verpakkingen en verpakkingen met foliedruk.

Afwerking

Geniete brochures, gevouwen folders, uitgestanste presentatiemappen, visitekaartjes voorzien van glanslaminaat of matlaminaat, genummerde inkomtickets …
Snelle en flexibele drukwerk-afwerkingsmogelijkheden in huis dankzij onze moderne machines en gemotiveerde medewerkers.

Genaaide of garenloos gelijmde boeken, hardcover afwerking, hot foil, spot-uv lak …vouwkartonnage doosjes, gestanst, gelijmd, gevouwplakt … golfkartonproducties, gecacheerd, enz.

Samen met het expertise van onze grafische partners in België en Nederland kunnen we u een volledig afgewerkt drukwerkproduct & verpakkingsproduct presenteren.

Logistiek

Wekelijks vertrekken er honderden opdrachten naar klanten in België, Nederland, Frankrijk. Dankzij de samenwerking met verschillende internationale transporteurs en ons eigen vervoer, kunnen we leveren op alle mogelijke adressen conform de afgesproken deadline.

Milieu

De Grafische Groep Matthys zet een aantal nieuwe stappen op vlak van milieu. We vinden het immers, net als u, erg belangrijk om een gezond leefmilieu voor de volgende generaties te verzekeren.

Groene stroom & zonnepanelen

Vanaf begin 2011 calculeren en produceren we uw drukwerk uitsluitend met electriciteit van onze zonnepanelen en groene electriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.

Uitbreiding van de eco-combinatieproducten Postfly

Onze handige en efficiënte Postfly-combinatiedrukorders kent u al. Nu bieden we verschillende nieuwe standaardproducten op Eco-papiersoorten. U kan nu uw posters en flyers nog ecologischer laten drukken én aan scherpe tarieven.

Met de fiets naar het werk

De Grafische Groep Matthys motiveert haar werknemers om met de fiets naar het werk te komen. 20 tot 25% van de werknemers komt dagelijks met de fiets.

 • Mijn wensen werden meteen – tot in detail – goed begrepen. De dummy van de verpakking was “wow” en ik ben onder de indruk van de aanwezige kennis en de snelheid van werken.

  Peter Stutterheim Golden Result Saffron
 • Visie

  De Grafische Groep Matthys tovert uw digitale creaties om in sprankelend kwalitatief offset drukwerk & verpakkingsdrukwerk. Van bits en bytes naar inkt, papier en karton, dat is ons vak.

  We luisteren naar uw wensen en vertalen uw vragen in een snelle, duidelijke offerte. We spreken leveringstermijnen af en waken over een correct gedrukte weergave van uw ontwerp. Ook de afwerking van uw drukwerk en uw verpakkingen, tot en met de verzending of levering kan op onze volledige aandacht rekenen.

  Een aantal kernwaarden van onze organisatie: snelle reacties, flexibele productieplanning, creatief meedenken naar oplossingen, sympathieke no-nonsense samenwerking, zeer korte directe lijnen en een vlakke organisatiestructuur.

  We zijn altijd bereid om een tandje bij te steken...

 • Werken bij Matthys

  Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures.

  Om u alvast op te warmen vindt u hieronder een aantal belangrijke eigenschappen die u moet hebben om succesvol bij de Grafische Groep Matthys aan de slag te gaan.

  We hebben ze niet verzonnen. Onze medewerkers hebben deze zelf opgesomd:

  Flexibel – Nauwkeurig – Zin voor humor – Zelfstandig werken – Snel werken – Sociaal Creatieve oplossingen vinden – Initiatief nemen

   

  Spontane sollicitaties zijn uiteraard welkom ...

 • Historie

  In 1946 startte Rik Matthys met een eigen drukkerij in de historische grafische stad Turnhout. Deze groeide uit tot een echt familiebedrijf en profileerde zich snel als offsetdrukkerij.
  In 1984 was het de beurt aan Ludwig, de oudste zoon, om een eigen zaak te starten: de “Turnhoutse Fotogravure”. Ook hij wist op enkele jaren tijd een vooruitstrevende en succesvolle firma uit te bouwen.
  In 1998 beslisten beide familiebedrijven onder één naam hun activiteiten te bundelen en onder leiding van Ludwig een solide basis te vormen voor het succes van de onderneming die sindsdien tot “Grafische Groep Matthys” gevormd is.
  Met vertrouwen wordt naar de toekomst gezien, want intussen staan de vier zonen van Ludwig borg voor het verderzetten van dit succesverhaal.
 • Prepress expertise

  Doordat de Grafische Groep Matthys is ontstaan uit het samengaan van Drukkerij Matthys-Beccu en de Turnhoutse Fotogravure is dus bijzonder veel vakkennis in huis over belangrijke prepress-aspecten. Van concreet meedenken over een correcte opmaak tot ISO-gecertificeerde kleurproeven.

  Sinds 2008 zijn we eveneens gespecialiseerd in het bijzondere “inline cold foil” drukwerk (koudfolie druk – dorure à froid).

  We zijn de drukker die hierin het meeste ervaring heeft. We kennen alle ins en outs, de papier- en kartonsoorten, de effecten, de afwerkingsmogelijkheden, en bieden een volledig prepress-advies op vlak van creatie van drukwerk en verpakkingen met deze bijzondere techniek. Zelfs drukproeven met echte foliedruk behoren tot de mogelijkheden evenals blanco modellen van vouwkartonnage verpakkingen.

  Deze  uitgebreide “inline cold foil” prepress-kennis en ervaring, deze manier van vrijblijvend meedenken en adviseren, dat vindt u alleen bij ons.

 • Logistiek / Transport

  Mooi en exclusief drukwerk verdient een optimale bescherming. We werken met talrijke binnen- en buitenlandse partners om onze leveringen in België, Nederland, Frankrijk, … te verzorgen. Bovendien beschikken we over een moderne bestelwagen om snel en flexibel te kunnen reageren op uw dringende vragen.