Grafische Groep Matthys

3 april 2024

Het belang van BRCGS Packaging Materials certificering

De noodzaak van BRCGS Packaging Materials Certificering

In de wereld van verpakkingsmaterialen, vooral die voor direct en indirect contact met voedsel, staat veiligheid en kwaliteit voorop. Dit is waar de BRCGS Packaging Materials certificering in het spel komt. Voor bedrijven die vouwkarton verpakkingen produceren, is deze certificering niet alleen een keurmerk van naleving van strenge normen, maar ook een waarborg voor klantvertrouwen en kwaliteitsgarantie.

Meerwaarde voor klanten

Klanten die hun verpakkingen laten drukken bij een gecertificeerd bedrijf genieten van verschillende voordelen. Allereerst verzekert de BRCGS-certificering dat de verpakkingen voldoen aan de hoogste normen voor voedselveiligheid. Dit betekent dat klanten gemoedsrust hebben, wetende dat hun producten veilig zijn voor consumptie en voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Bovendien verhoogt een gecertificeerd verpakkingsbedrijf de geloofwaardigheid van onze klanten / grafische partners bij hun eigen klanten en zo uiteindelijk ook bij de consumenten. Het feit dat de verpakkingen vervaardigd zijn volgens erkende normen toont aan dat het bedrijf toegewijd is aan kwaliteit en naleving van regelgeving. 

Daarnaast kan het werken met een gecertificeerd verpakkingsbedrijf helpen om risico’s in de toeleveringsketen te verminderen. Door te kiezen voor een partner die voldoet aan strenge certificeringsnormen, minimaliseren klanten het risico op productfouten, recalls en andere problemen die kunnen leiden tot reputatieschade en financiële verliezen.

Waarom kiezen voor een gecertificeerd verpakkingsbedrijf?

Het selecteren van een gecertificeerd verpakkingsbedrijf voor het drukken van vouwkarton verpakkingen is essentieel voor bedrijven die waarde hechten aan kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Door te werken met een gecertificeerde partner kunnen klanten profiteren van geavanceerde productiemethoden, strenge kwaliteitscontroles en een focus op continue verbetering.

Bovendien kunnen gecertificeerde verpakkingsbedrijven vaak efficiënter werken, wat kan resulteren in kostenbesparingen voor klanten op de lange termijn. Door te investeren in hoogwaardige productieprocessen en het gebruik van gecertificeerde materialen, kunnen deze bedrijven een hogere productkwaliteit en consistentie leveren, wat uiteindelijk leidt tot tevreden klanten en een concurrentievoordeel.

Kortom, voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige vouwkarton verpakkingen geschikt voor indirect voedselcontact, is samenwerken met een gecertificeerd verpakkingsbedrijf de ideale keuze. Met de BRCGS Packaging Materials certificering kunnen klanten genieten van gemoedsrust, verbeterde reputatie en operationele efficiëntie, waardoor ze een voorsprong krijgen in een concurrerende markt.

BRCGS Packaging Materials voor Grafische Groep Matthys

We zijn BRCGS gecertificeerd. Ons certificaat heeft betrekking op secundaire verpakking. Dat wil zeggen, verpakkingen die niet bedoeld zijn om in direct contact te komen met het voedselproduct. De voedingsindustrie wordt namelijk verondersteld een geschikte verpakking met barrières te gebruiken om te voorkomen dat de bestanddelen ervan in het voedsel terechtkomen. Het is aan de klant om te bepalen welke barrière vereist is. Informeer ons schriftelijk als je wil dat het drukken wordt uitgevoerd volgens de BRCGS-norm en geef aan of dit geldt voor een specifiek order of voor alle toekomstige orders. 

Als grafische partner, als merk, als verpakkingsspecialist, ben je bij ons verzekerd van een vlotte samenwerking die onderbouwd is door deze belangrijke certificering. 

Ons BRCGS certificaat 2024-2025 kan je hier downloaden.