WIE?

4 broers Matthys, de 3de generatie, actief in het familiebedrijf. 30 ervaren werknemers met jarenlange ervaring in de grafische industrie.

WAAR?

Vanuit de grafische stad Turnhout (B), naast de snelweg E34, zeer goed bereikbaar vanuit Eindhoven, Tilburg, Breda, Hasselt en Antwerpen

WANNEER?

Snelle en flexibele aanpak dankzij het onafhankelijke familiale karakter van het bedrijf en het 3-ploegenstelsel voor een uitgebreide productie.

Omdat bewegende beelden zoveel meer vertellen vind je hier een selectie van korte video’s uit ons eigen YouTube kanaal …  Laat je inspireren door de talrijke foliedruk-effecten en neem een kijkje achter de schermen van ons bedrijf.

HISTORIE


In 1946 startte Rik Matthys met een eigen drukkerij in de historische grafische stad Turnhout. Deze groeide uit tot een echt familiebedrijf en profileerde zich snel als offsetdrukkerij.
In 1984 was het de beurt aan Ludwig, de oudste zoon, om een eigen zaak te starten: de “Turnhoutse Fotogravure”. Ook hij wist op enkele jaren tijd een vooruitstrevende en succesvolle firma uit te bouwen.
In 1998 beslisten beide familiebedrijven onder één naam hun activiteiten te bundelen en onder leiding van Ludwig een solide basis te vormen voor het succes van de onderneming die sindsdien tot “Grafische Groep Matthys” gevormd is.
Met vertrouwen wordt naar de toekomst gezien, want intussen staan de vier zonen van Ludwig borg voor het verderzetten van dit succesverhaal.

Van bits en bytes naar inkt, papier en karton!

WAT


  • Vellen-offset drukkerij in Turnhout met een recente drukpers op groot formaat (72x102cm).
  • Sterk in full color drukwerk op MC en offset-papiersoorten.
  • Uitgebreide kennis van drukken op kartonsoorten voor vouwkartonnage-verpakkingen
  • Moderne afwerking in eigen huis: vouwen, nieten, stansen, lamineren, …
  • Moderne Zünd snij-plottafel voor blanco verpakkingsmodellen
  • Sinds 2008 gespecialiseerd in uniek “inline cold foil” drukwerk & verpakkingen met zilverfolie-effecten. Deze mogelijkheden overtreffen de klassieke foliedruk / het foliedrukwerk. We zijn gespecialiseerde foliedrukkers.
  • Scherp geprijsde standaard drukwerkcombinaties via Postfly.be.

OFFSET VELLEN DRUKKERIJ


Drukken is ons vak. Al meer dan 60 jaar, over 3 generaties heen.
Dankzij de financiëel gezonde basis van het familiebedrijf is er voortdurend ruimte om te blijven investeren in efficiënte en moderne machines.
De Grafische Groep Matthys beschikt over een grootformaat full color vellen-drukpers (drukformaat 72x102cm en 74x106cm) met mogelijkheden voor 2x extra PMS + dispersielak.

We zijn sterk in kleine en middelgrote oplages brochures, folders, posters, visitekaartjes, briefpapier, … en uiteraard onze ruime mogelijkheden voor bijzondere verpakkingen. Blinkend drukwerk, metal drukwerk, drukken met zilverfolie, foliedruk, koudfolie drukwerk, cold foil, metal effect, metal of metaal drukwerk, folie-effect, dorure à froid, de evolutie van het vroegere hot foil, foliedrukkers… omschrijf het zoals u zelf wil. Er zijn duizend en één woorden voor.

Sinds 2008 zijn we immers ook gespecialiseerd in het unieke “inline cold foil” drukwerk. Met deze techniek maken we verrassende drukwerkuitingen voorzien van alle mogelijke metallic-effecten, waaronder luxe verpakkingen en verpakkingen met foliedruk.