Grafische Groep Matthys

Koudfolie

Maak het verschil met glans!

Wat is koudfolie /coldfoil?

HOE WERKT KOUDFOLIE OP DE DRUKPERS

Op de eerste druktoren wordt de kleeflaag aangebracht. Via een standaard drukplaat wordt de kleeflaag precies daar waar de folie moet komen op het papier gedrukt. Bij de tweede druktoren wordt het drukvel tegen de folie gedrukt. De folie hecht zich haarscherp en 100% duurzaam aan de kleeflaag. Het contactloos vellentransport binnen de machine met aerodynamische luchtbanen en transferters garandeert een kras- en smetvrije drukproductie. Door de erg nauwkeurige passing kunnen de data voor de folie opgemaakt worden als data voor een bijkomende pms-kleur. Vanaf de derde druktoren start de CMYK kleurendruk met eventueel nog 2 PMS kleuren. Het volledige vel kan nu verder bedrukt worden: zowel het onbedrukte als het gemetalliseerde gedeelte. En als beschermlaag wordt een glanzende of matte dispersielak aangebracht bij conventionele inkten of een UV glans of mat bij UV drukinkten. 

FOLIEDRUK IN ÉÉN ENKELE DRUKGANG

Koudfolie / Coldfoil laat toe om in één enkele drukgang de drukvellen te voorzien van metallic-effecten door middel van échte folie als spot – dus plaatselijk – toegepast. Het is de milieuvriendelijkste techniek om bijvoorbeeld luxe verpakkingen te produceren.
Mogelijkheden met zilverfolie, goudfolie, rainbow-folie (holografisch) en CMYK of PMS bedrukking voor alle metallic tinten op 1 drukvel.

Drukproeven met koudfolie

Omdat standaard kleurenproeven geen Full Color met coldfoil bedrukking kunnen simuleren bestaat de mogelijkheid om bij Grafische Groep Matthys een folieproef te bestellen ter ondersteuning van het grafisch ontwerp / creatieproces. Deze persproef is een zeer goede weergave van de Full Color bedrukking in combinatie met onze coldfoil maar blijft een benadering wat het uiteindelijke drukresultaat betreft bij de definitieve productie.

Het basispapier voor de proefprint is 250 gr. MC gloss. Behalve coldfoil zilver en CMYK voorzien we eveneens standaard een all-over glanzende dispersielak. Indien de productie op een andere kwaliteit wordt gedrukt zal dit invloed hebben op het drukresultaat.

Mits toeslag / overleg kan er gekozen worden voor een andere papier,- kartonkwaliteit of lak.

Onze folieproef is bijgevolg informatief en niet 100% bindend, maar vormt een prima uitgangspositie voor de eindproductie.

Timing

Wij drukken deze folieproef elke woensdag of donderdag in de oneven weken. Als het bestand in ons bezit is ten laatste dinsdag van diezelfde week, wordt jouw bestand die week nog gedrukt.

Afhankelijk van een eventuele afwerking, zal de proef per overnight worden verzonden ten laatste maandag daaropvolgend.

Download hier de PDF aanlevering bestanden voor koudfolie

Kostprijs

    • 1/8 (formaat A4+) = 150 Euro
    • 1/4 (formaat A3+) = 250 Euro
    • 1/2 (2x A3+) = 350 Euro
    • 3/4 (3x A3+) = 450 Euro
    • 1/1 (4x A3+ of formaat 70×100) = 520 Euro

1001 metallic kleuren met zilver & goud koudfoliedruk

Veelgestelde vragen

We hebben voor jou een 20 tal veelgestelde vragen verzameld, en uiteraard ook alle – uitgebreide – antwoorden. 

Staat jouw vraag er nog niet bij?

Onze medewerkers helpen je graag verder. En wie weet haalt ook jouw vraag het lijstje bij de volgende update. 

Alle blinkende vragen zijn welkom. Ook overige grafische vraagstukken. Met ons netwerk met grafische specialisten kunnen we bijna altijd een antwoord bieden of je in contact brengen met extern expertise. 

Kleine oplages en combinatiedrukwerk

Dit aanbod bied je de unieke kans om jouw creaties te laten drukken met de innovatieve ‘inline cold foil’-techniek en dit aan interessante combinatiedrukwerk-tarieven. 500 visitekaartjes ? 500 uitnodigingen ? 1000 A5 kaarten ? …. Een kleine oplage, met een prachtige druktechniek, voor een zeer scherpe prijs.

Alle items worden 5*/4 gedrukt (* 1 zijde met ʻinline cold foilʼ) + dubbelzijdig afgewerkt met matte dispersielak. Het papier is standaard een kwalitatief stevig 400 gr mat tweezijdig gestreken, uitstekend geschikt voor hoogwaardige visitekaartjes, uitnodigingen, mapjes, … Door het verzamelen van deze opdrachten op 1 kwalitatieve kartonsoort op groot formaat 70×100 cm-drukvellen, geniet iedereen van een scherpe prijs. De startkosten en de drukplaatkosten worden immers door iedereen gedeeld. De oplage per besteld item is standaard 500 ex (met mogelijkheid van per 500 ex extra tot een totale oplage van 3000ex). Bestelde items worden schoongesneden geleverd op het aangeduide formaat.

Extra afwerking: rillen / stansen … prijs op aanvraag.

Deze opdrachten worden wekelijks verzameld en gecombineerd gedrukt en afgewerkt. Uiteraard kan u altijd een individuele offerte aanvragen indien uw specificaties hiervan afwijken. Op dat moment wordt uw opdracht volledig individueel gedrukt en is een andere leveringstermijn mogelijk in overleg.

Je kan onze recentste tariefkaart aanvragen per mail. 

Neem contact op voor meer informatie

Hidden
Hidden